Tarihi Çiçek Pasajı:
Büyük Beyoğlu yangını sonucu yok olan Naum Tiyatrosu'nun arsasına 1876'da kurulan tarihi ve ünlü bir pasajdır. Eskiden yapıda pastaneler, çiçekçiler, fırın, meyhane, terzihane, tütüncü dükkânı gibi mekanlar varken, maalesef günümüzde sadece meyhaneler kalmıştır.
Hüseyin Ağa Camii:
1594 yılında Galatasaray Ağası Şeyhülislam Hüseyin Ağa tarafından yaptırılan cami, Sultan 2.Mahmud zamanında 1894 yılında onarım görmüştür; Hüseyin Ağa'nın türbesi de bahçesindedir. Caminin Şadırvanı Mimar Sinan'a aittir, Kasımpaşa Sinan Camii'nden getirilmiştir ve Taksim'deki tek camidir.
St. Antuan Katolik Kilisesi:
İstanbul'un en büyük ve cemaatı en geniş
Katolik kilisesidir. İstiklal Caddesi üzerinde Galatasaray Lisesi'nden
Tünele doğru giderken sol tarafta bulunur. Kilise duvarları belirli
yüksekliğe kadar mozaik kaplama ve yapının dış cephe duvarları
tuğladandır. Kilise Italyan rahipler tarafindan yönetilir ve İstiklal
Caddesine bakan cephesinin genişliği 38 metredir.
Aya Triada Ortodoks Kilisesi:
Taksim'e ayak bastığınızda başınızı biraz kaldırıp büfelerin arkasına baktığınızda bu Rum ortodoks kilisesini görebilirsiniz. Adının Türkçe çevirisi Kutsal Üçlü demektir. Kiliseyi 1880'de Ruslar yaptırmış sonra Rumlar kullanmaya başlamıştır.
Taksim Maksemi (tarihi su deposu):
İstiklal Caddesi ile Taksim Caddesi`nin kesiştiği köşede yer alır. Sekiz köşeli küfeki taşından bir gövdeye ve yine sekiz köşeli bir çatıya sahiptir. Kapısının yer aldığı cephede iki adet kuş köşkü yer alır.
İnci Pastanesi:
Yüz yıllık geçmişe sahip, profiterolü ile ünlü pastane. Tarihi değerini tartışmıyorum tabii ki ama ufak, karanlık bir mekan. Ben gittiğimde hayal kırıklığına uğradım doğrusu, ünlü tatlılarını tattığımda da neden bu kadar ünlü olduğunu anlayamadım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder