16 Haziran 2013 Pazar

Bozcaada (üçüncü ve son bölüm)


Müzeyi gezdikten sonra susadıysanız, tekrar meydana inip hemen sokağın karşısındaki Ada Kafe'de Gelincik Şurubu'nuzu içebilirsiniz.


Ertesi gün sahilde Tenedos balıkçısında Fıstıklı Girit Ezmesi'nin tadına bakabilir, Polente Kafe'de soğuk bir şeyler içebilir ya da Eski Kahve'de keçi sütünden yapılmış dondurmayı deneyebilirsiniz.


Adadan ayrılmadan Rum Mahallesi'nde Meserret Sokak'daki Çiçek fırınından 10 tahıllı ekmek alabilirsiniz. İçinde neler olduğunu sorduğumda aldığım cevap şuydu: arpa, yulaf, çavdar, kepek, mısır, buğday, pirinç, nohut, ceviz, pekmez.
Size son önerim yine Lale Sokak'ta müzeyi geçtikten sonra solda Lale Kafe'de, 57 çeşit kökten yapılan ilginç bir kahve. Harika ev yapımı vişne likörü ve limonataları da var.


Adadan dönerken sevdikleriniz için hediyeler almak isterseniz, ben İğdeli Sokak'daki Naciye Butik, Masal, meydandaki Aral Dantela ve Atatürk Caddesi'nde kiliseye yakın Biz Takıları ve Aksesuarları'nı önerebilirim. Burada sadece üzüm ve şarap konsepti üzerine ürünler satılıyor. Küpe, kolye, anahtarlık, mutfak eşyaları pek çok ürün var.


Uzun bir tatil olmasa da doğanın ve güler yüzlü insanların içinde olmak bana çok iyi geldi. Mümkün olduğunca Bozcaada hakkında bilgi vermeye çalıştım ve bazı fotoğraflarımı da paylaştım, umarım faydalı olabilmişimdir. Gitmeye karar verirseniz size de iyi tatiller. (:


İkinci Bozcaada tatilimi de okumayı unutmayın lütfen...

Hiç yorum yok: