9 Aralık 2012 Pazar

İstanbul Balmumu Heykel Müzesi


İstanbul Balmumu Heykel Müzesi, 4. Levent Sapphire Alışveriş Merkezi'nin alt katında bulunuyor. 2011 yılında açılan müzede sanat, tarih, bilim dünyasından altmış balmumu heykel bulunuyor ve koleksiyona sürekli yenileri ekleniyor. Ama şu anda altmış heykelin tamamı sergide değil, çünkü zaman zaman bakıma alınmaları gerekiyormuş.

                                            Atatürk, Mevlana ve Mimar Sinan
 Bazı heykeller o kadar başarılı ki insana canlanıp hareketleneceklermiş gibi geliyor.

                                        Leonardo da Vinci, Dostoyevski ve Napolyon

Sekiz - onbeş kişi bir buçuk ay uğraşarak bir heykeli oluşturuyormuş. Bazı heykeller kişi hayatta iken, bazıları mezarları açılarak yüz maskları alınarak yapılmış. Kemal Sunal'ın heykeli bir büstten yapılmak zorunda kalınmış o yüzden pek başarılı değil. Müzede ayrıca isteyen ziyaretçinin el ya da ayak kalıbı alınarak örneği yapılabiliyor.


                           Nazım Hikmet, Yunus Emre, Kanuni Sultan Süleyman

Müzede sergilenen balmumu heykellerden bazıları şöyle: Mustafa Kemal Atatürk, Nazım Hikmet, Leonardo da Vinci, Mevlana, Dostoyevski, Yavuz Sultan Selim, Kanuni Sultan Süleyman, Beatles, Napoleon, Kemal Sunal, Hürrem Sultan, İbn-i Sina, Haldun Dormen, Zeki Müren, Fatih Sultan Mehmet, Fazıl Say, Fuzuli, Farabi, Cengiz Han, Atilla, Hitler, Arnold Schwarzenegger, Elvis Presley, Mimar Sinan, Yunus Emre, Michael Jackson, Timur, Korkunç İvan, Einstein, Madonna, Levent Kırca, Donjuan, Gorbaçov, Brejnew, Marx, Katherina.

            Fatih Sultan Mehmet, Yavuz Sultan Selim, Michael Jackson, Elvis Presley, Beatles

Müze hergün 10:00 ile 22:00 arası açık, giriş ücreti ise normal 15tl, indirimli 10 tl.





Hiç yorum yok: