24 Nisan 2015 Cuma

Tayland Gezisi, Bangkok



Bangkok, Thai dilinde melekler şehri anlamına geliyor, şehri Chao Phraya nehri bölüyor. Şehirdeki 400 kadar tapınak, Unesco tarafından koruma altına alınmış.



Kötü durumdaki evlerin önünde bile çiçekler var. Sakinler ve zor şartlara rağmen mutlu olmaya çalışıyorlar. Şehirde zıtlıklar yanyana, zenginlik ve fakirlik içiçe.



Bir zamanlar "Kral ve Ben" adında bir dizi vardı, hatırlayanlarınız olabilir. O dizideki Siyam kralı (Siyam Tayland'ın eski adı) Tayland'da IV Rama oluyor. Adı Mongkut olan 4. Rama'nın izlediği politikalar sayesinde, Tayland koloni olmaktan kurtulmuş. Ülkede şu anda ise, Taksin ve Şinawata yanlıları arasında bir kutuplaşma var. Pek çok kez çatışmalar çıkmış, halktan ölenler olmuş. En son durumda ise 2006'da Tayland ordusu yönetime el koymuş. Şu an çok sevdikleri kralları yaşlı ve hasta, yerine geçecek olan oğlu ise çok sevilmiyor. Bütün bunlar, ileriki yıllarda ülkede kargaşa çıkacağının göstergesi. Dilerim bu güzel insanlar çok acı çekmeden, dürüst iyi bir yönetime sahip olur...

Hiç yorum yok: