8 Temmuz 2014 Salı

Ovalı Konya Mutfağı

Ovalı, Konya mutfağının lezzetlerini unutturmamaya çalışan, uluslararası etkinliklerde de mutfak kültürünü tanıtmaya çalışan bir kuruluş.
Ramazan menüsünü beğendiğimiz bir restaurant olduğundan dün orada yemeyi seçtik. İftariyeliklerinde hurma, kayısı, zeytin, reçel, bal, kaymak gibi pek çok ürün var. Açılışı süzme mercimek çorbasıyla yapabilirsiniz, tadı tam kıvamındaydı gerçekten.



Ana yemek olarak, pide, kebap çeşitleri, etli ekmek pek çok çeşit var. Biz saç kavurmayı seçtik, etin, kullanılan malzemenin kalitesinin, yemeğin lezzetini nasıl artıracağının göstergesiydi.
Tatlıda seçimimizi, kaymaklı sacarası tatlısı ve sütlü incir tatlısından yana kullandık. Tatlılara da tam not vermemek elde değildi. Genelde bu kadar çeşit yemeği arka arkaya yemesekte Ramazan için bir ayrıcalık yapmak istedik. Bu arada Ramazan menüsünü seçerseniz, iftariyelik, arasıcak, çorba, iştah açıcılar, ana yemek, içecek, tatlı, meyve seçeneğiyle kişi başı 53 TL. ödüyorsunuz. Çeşitlere bakınca makul bir ücret. Bu kadar yemeğin üstüne tabi ki güzel bir Türk Kahvesi içmeden olmazdı.


Son olarak şubelerine göre menülerde ufak değişiklikler olduğunu ve iftar saatinde gidecekseniz rezervasyon yaptırmanızı hatırlatayım, şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok: