12 Nisan 2016 Salı

TOLEDO (İspanya 3)



İspanya'nın eski başkenti Toledo'ya, Madrid'den 45 dakikalık bir otobüs yolculuğuyla ulaştık. Unesco Dünya Mirası listesinin en önemli kentlerinden biri, gerçek bir açık hava müzesi. İspanya'nın en görkemli katedrali bu şehirde, El Greco'nun şehri olarak ta biliniyor. Şehri çevreleyen Tajo (taho okunuyor) Portekiz'e uzanıp, oradan denize dökülüyor. 16. yüzyıldan günümüze değişmeden kalmış, dar sokakları, cafeleri, Damascitos mağazaları, farklı medeniyetlere ait yapılarıyla muhteşem bir şehir.






Katedrali mutlaka gezmelisiniz, içinde pek çok değerli tablo var, bunlardan biri de El Greco'nun ünlü tablosu.



El Greco'nun değer biçilemeyen bir diğer Tablosu, Kont Orgaz'ın Cenazesi ( The Burial of the Count Orgaz), Santo Tome adında küçük bir kilisede, çok sıkı korunuyor, fotoğraf çekilmesine izin verilmiyor, fotoğraf Vikipedia'dan alıntıdır.










Katedrali gezdikten sonra, dar sokaklardan geçerek Damasquino Suarez mağazasına geldik. Bu mağazada kılıç işçiliğinin mükemmel örnekleri bulunuyor. Yüzüklerin Efendisi gibi pek çok filmde kılıçları kullanılmış, doğal olarak oldukça pahalılar. Ayrıca mağazada bir de mücevher bölümü var, çelik üzerine farklı desenler altınla işleniyor. Kolye ucu, küpe, bileklik, yüzük, farklı fiyatlardan örnekler var, burada kesenize göre bir mücevher bulmanız da mümkün.



Bir sonraki yazım Cordoba'da buluşmak üzere...                                                                                              

Hiç yorum yok: