24 Nisan 2014 Perşembe

İtalya Toscana Turu, Siena


Toscana turunun son durağı Siena, 17 mahalleden oluşuyor. Her mahallenin bir simgesi (kaz, salyangoz, balık, kaplumbağa, kurt, çift başlı kartal gibi) ve flaması var. Her mahallenin başlangıcında simgesini duvarda görüyorsunuz, böylece hangi mahallede olduğunuzu anlıyorsunuz.




Halk zengin, metrekaresi 7 bin euroya kadar çıkan evlerde oturuyorlar. Pencerelerin açık ya da kapalı olmasının anlamı olduğunu rehberimizden öğrendik. Tamamen açıksa evdeyiz gelebilirsiniz, kapalıysa misafir ağırlamaya uygun değiliz ya da evde yokuz anlamına geliyormuş.





Şehrin kalbi Piazza del Campo Meydanı. Bu meydanın dünyaca ünlü olmasının nedeni, her yıl 2 kez yapılan Palio At Yarışları. Palio Hz. Meryem'in pelerini anlamına geliyor ve yarışı kazanan mahalle kutsal saydıkları bu pelerini kazanıyor, böylece kutsandıklarına inanıyorlar. Mahalleler o kadar fanatik ki aralarında evlilik bağı olmamasına özen gösteriyorlarmış.





Siena Katedrali, Gaia Çeşmesi,  günümüzde de kullanılmakta olan Belediye Sarayı (Palazzo Pubblico), 102 metre ve 332 basamaklı Mangia Çan Kulesi (Torre del Mangia) diğer görülmesi gereken önemli eserler.
Evler doğalgazla ısınıyor ama 1 Nisan'da doğaya saygı adına kapatıyorlarmış. 289 metre yükseklikteydik, güneş batmış, rüzgar şiddetlenmişti. Bünyeleri sağlam olmalı ki, yerel halk çok da kalın giysiler içinde değildi.
Kafelerin birinde sıcacık kahvelerimi içip biraz ısındıktan sonra, otobüsümüze bineceğimiz yere doğru yürüyüşe geçtik.

Yarın Roma yazımla devam edeceğim, buluşmak üzere.


Hiç yorum yok: